framføring

Så sitter jeg her ute i solen og nyter dagen fullt ut. Det er en lettet og superglad Liv som sitter i solveggen og tenker...Tankene tar aldri fri dere! Men i dag er det mest gode og glade tanker, befriende tanker. I dag har alle gruppene i både A og B klassen hatt framføringer om pedagogiske grunnsyn og læringsstrategier, og hvilken dag det ble.

Alle sammen var kjempeflinke, og jeg synes det blir feil og peke ut noen spesielle. Da alle hadde lagt ned mye arbeid og tanker i sine framføringer. Noen presentasjoner var mer kreative eller tekniske enn andre, men det finnes mange veier til Rom. Det er viktig å huske på, at mulighetene er mange. Å få oppleve de forskjellige måtene ett og samme tema kan bli framstilt på var mildt sagt lærerikt , og en god påminnelse om at ingen alene sitter med hele fasiten.

Personlig var utfordringen i dag en stor stor prøvelse. Har gjort meg mine tanker i dagene som har vært om jeg ikke befinner meg langt utenfor min proksimale sone? Om jeg ikke hadde tatt meg vann over hodet, sagt på en pen måte?  Men gruppen min har vært det støttende stillaset jeg trengte i lag med øvingslærerene, som gjorde at jeg klarte å stå på egne ben når tiden var inne (og heldighvis var det i tide!). Jeg minnes noen ord rektoren på skolen vår sa ved inngangen av semesteret: "Det var at vi studentene som begynte på HSH ikke var de samme menneskene når vi gikk ut av HSH". Nå når jeg sitter her i solveggen i dag har disse ordene fått et mye sterkere meningsinnhold for meg enn bare for litt tid siden. Som student har jeg opplevd å bli stilt krav til som har føltes uoppnåelige og frustrerende. Jeg har gruet meg til ulike opplegg i undervisningen vår, men lykkefølelsen og selvtilliten  som er kommet i kjølvannet av disse til tider vanvittig skremmende utfordringene er gull verdt. Jeg har fått oppleve hvordan jeg kan klare ganske mye mer med bare litt ekstra hjelp. Alle dere medstudenter og lærere har vært fantastiske medhjelpere på hvert deres vis, ikke minst gjennom å ha vist ydmykhet og respekt. Takk alle sammen. Min proksimale sone har utvidet seg betraktelig siden August, for ettersom jeg tar til meg mer kunnskap er jeg også kapabel til å motta enda mer viten. Den proksimale sone har ingen slutt, det finnes ikke noe tak for hva du og jeg kan lære. Helt utrolig, men sant!

Lykkefølelsen er ubeskrivelig i dag, og den skal jeg nyte resten av dagen. I morgen er jeg klar for mer kunnskap og innsikt. Men nå gjelder det å nyte solskinnet mens solstrålene er på det sterkeste!


Kommentarer:
Postet av: Birgit

The sky is the limit, Liv, hugs det når det gjeld læring! Elles er eg einig i at alle glitra på sin måte i dag, og samla trur eg jammen de oppsummerte dei ulike læringssyna frå alle vinklar...Eg ynskjer lukke til med å studera teoriane i praksis...Birgit :-)

25.10.2006 @ 18:12
URL: http://birgitsin.blogspot.com
Postet av: Brit Ellin

Hei Liv,Nyt dagen og den gode følelsen, den har du virkelig fortjent. 'Brit Elin:)

25.10.2006 @ 22:35
Postet av: Staale

Hallo LivMin beundring for det arbeid du legger ned i ditt skolearbeid blir bare større og større. Når det gjelder din fremføring i går, så er det bare å ta av seg hatten for dette. Du utviser et kunnskapsnivå som ligger langt over oss andre. Når det gjelder dine tanker og meninger så skal det sies at jeg kan si meg stort sett enige i disse. Jeg føler også for å gi deg ros for det gode humøret som du til en hver tid viser dine medstudenter. Som en liten sluttkomentar vil jeg si følgende.Ingen over, alle under.Staale

26.10.2006 @ 09:08
Postet av: Maria:)

Hei Liv!Framsyninga gjekk jo flott! Tykjer filmen var veldig bra, den krydra framsyninga på ein god måte. Du er jo så flink, eg trur ofte at du undervurderar deg sjølv! Eg vil iallefall seie, igjen, at det er ei glede å gå i same klasse som deg, du spreier glede uansett, og har alltid eit "god morgon" på lager! Håpar du held fram med det, for då blir resten av klassen blidare òg:)Helsing frå Maria.

26.10.2006 @ 21:07
URL: http://mariapedagogikk.blogspot.com
Postet av: Toril

Hei Liv.Så er det over og du kan tenke: ENDELIG! Nå er det gjort. Du har hatt presentasjon foran samlet klasse for første gang. Det ble en fin dag med stor variasjon og bredde. Og jeg tenker som deg: Det beste resultatet ble alle gruppeframleggene samlet.Over helga er det praksis. Det blir nye erfaringer og opplevelser. Lykke til, og ikke glem å ta vare på alle gleder og stjerneøyeblikk.Toril :-)

26.10.2006 @ 21:33
URL: http://toril.sprayblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/2469679